Hírek

Hétfőn zöldhulladék-elszállítás

Április 12-én lesz az idei első zöldhulladék elszállítás, amely még a régi rend szerint zajlik, azaz a szolgáltató elviszi a műanyag zsákokban összegyűjtött és ingatlan elé kihelyezett zöldhulladékot is. Ez azonban májustól változni fog!

Az önkormányzat és a Kommunál-JUNK Kft. között létrejött megállapodásnak köszönhetően a tavalyi évben korlátlan mennyiségben szállították el az ingatlanok elől a zöldhulladékot. Ezt az időszakot tapasztalatgyűjtésnek tekintette mindkét fél, és nyilvánvalóvá vált, hogy a szolgáltatást csak meghatározott szabályok szerint lehet környezetvédelmi kockázat és a szolgáltató túlterhelése nélkül megvalósítani. (A szolgáltatónak a törvényi kötelezettsége csupán évente 8 zsák zöldhulladék és évente két alkalommal a karácsonyfák elszállítása.)

Ahhoz, hogy megmaradjon a korlátlan zöldhulladék elszállítás a településen, a lakosság együttműködésére is szükség van!

Ez nem több, mint a szolgáltató és az önkormányzat által meghatározott szabályok betartása.

Májustól a következő rend szerint kérjük az ingatlanok elé kihelyezni a zöldhulladékot:

  • lom, fa- és bokornyesedéket, nyírt füvet és gyomot a szolgáltató által biztosított biológiailag lebomló zsákban vagy könnyen üríthető ládákban, kartondobozokban
  • 5 cm átmérőnél nem vastagabb gallyakat, gyökereket összerendezve, 1 méternél nem hosszabb kötegekben, spárgával átkötve

Az évi 8 zsákot a Kommunál-Junk Kft. biztosítja majd a szerződött háztartásoknak. A zsákok kiosztásáról a későbbiekben tájékoztatjuk a lakosságot, a könnyen üríthető edényekről a lakosságnak kell gondoskodni.

Völgyes József polgármester közleménye itt olvasható a zöldhulladék elszállítással kapcsolatban.