Közérdekű információk

Hulladékszállítás

2020. július 1-től a Vertikál Nonprofit Zrt., mint fővállalkozó látja el a hulladékszállítási feladatokat Csobánkán. Alvállalkozóként a Kommunál-JUNK Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi a hulladékszállítást.

HULLADÉKNAPTÁR 2021

Kommunális hulladékszállítás

A Verikál Zrt. és az önkormányzat között létrejött szolgáltatási szerződés szerint a kommunális hulladékot azokból a hulladéktároló edényekből ürítik ki, amelyeken megtalálható a vonalkódos, utca házszámot és űrmértéket tartalmazó matrica, illetve amely ingatlanra van érvényes hulladékszállítási szerződés.

A kommunális hulladékot minden héten csütörtökön szállítja el a szolgáltató.

A hulladék begyűjtése reggel 06 órától kezdődik, ünnepnapokon is.

Szelektív hulladékszállítás

A szelektív hulladékszállítást továbbra is házhoz menő rendszerben biztosítja a szolgáltató korlátlan mennyiségben. A szelektíven gyűjtött műanyag és fém (egy zsákba helyezhető), valamint papír hulladék bármilyen áttetszőbb (sárga, kék, lila, zöld, szürke, stb.) zsákban kihelyezhető az adott szelektív szállítási napon. A fekete zsákban kihelyezett hulladék nem kerül elszállításra. Bármilyen méretű szabvány edényzetben (kukában) kihelyezhető szelektíven gyűjtött hulladék, de az edényen fel kell tűntetni milyen jellegű hulladék található benne (műanyag vagy papír). Az üveg hulladékot a Coop áruház hátsó parkolójában kihelyezett tárolóedényekből üríti a szolgáltató. (Itt találhatóak a használt sütőolaj-gyűjtő edények is.)

A szelektív hulladékot a szolgáltató minden hónap első keddi napján szállítja el együttesen.

Komposztálható hulladék (zöldhulladék) szállítás

2020. augusztus 17-től a hulladéknaptárban megjelölt napokon már korlátlan mennyiségben gyűjti be a zöldhulladékot a Kommunál-JUNK Kft., amelynek elszállítását segítsék azzal, hogy a gallyat maximum 1 méter hosszúságú összerendezett, összefogott kötegekben helyezzék ki az ingatlanjaik elé, a füvet, falevelet (amennyiben nem tudják komposztálni) pedig kosarakban, ládákban, kartondobozokban, illetve csak biológiailag lebomló zsákokban. Ezek tartalmát a rakodók a hulladékszállító járműre öntik, a tároló edényeket visszahelyezik az ingatlanok elé (kivéve biológiailag lebomló zsákok).

Itt szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, ha lehet, a levágott füvet, a már nem ehető gyümölcsöt, zöldséget komposztálják ingatlanjaikon belül. Amennyiben nincs komposztálójuk, úgy az erjedő gyümölcsöt vagy zöldséget ne tegyék az összegyűjtendő zöldhulladékhoz, mert az ágdaráló az ilyen jellegű hulladéktól eltömődhet, károsodhat. Ha a vállalat rakodói ilyen fajtájú vagy esetleg kommunális hulladékot észlelnek a zöldhulladék között, akkor azt nem szállítják el!

Kérjük, a település rendezettségének fenntartása érdekében csak az elszállítást megelőző napon, vagy a szállítás napján reggel 6 óráig tegyék ki ingatlanjaik elé a kötegekben összerakott gallyat és a tárolóedényekben összegyűjtött levelet, füvet, amennyiben utóbbiakat nem tudják komposztálni.

Zöldhulladék elszállítással kapcsolatos fontos közlemény itt olvasható.

A zöldhulladékot a szolgáltató minden hónap 2. hétfőjén szállítja el.

Lomtalanítás

A lomtalanítást szintén házhoz menő jelleggel végzi a Kommunál-JUNK Kft. előre egyeztetett időpontban. A lomtalanítás körébe tartozó maximum 3 köbméter hulladékot (bútordarabok, székek, ágyak, ágybetétek, matracok, szőnyegek, ruhaneműk, kerti bútorok, gyerekjátékok, stb.) az ingatlan elé legkorábban a szállítás reggelén 6 óráig kell kikészíteni a leegyeztetett szállítási napon, amelyet egy erre kialakított gépjárművel szállít el a szolgáltató.

Lomtalanításra időpontot csak szabad helyek függvényében tud biztosítani a szolgáltató.

Ügyfélszolgálat

A megállapodás szerint a Kommunál-JUNK Kft. minden hónap utolsó pénteki napján 8:00-12:00 óra között személyes ügyfélfogadást tart a Gyermekjóléti Szolgálat irodájában, ahol lehetőség van a szerződéskötésre (új beköltözők vagy eddig szerződéssel nem rendelkezők részére) és kérdések feltevésére a szolgáltatással kapcsolatban.

A szolgáltatással, szerződéskötéssel, szállítással, időpontokkal, esetleges panasszal kapcsolatban keresse az alábbi elérhetőségeken a szolgáltatót:

Postacím: 2510 Dorog, Bécsi út 79-81.
E-mail cím: ugyfelszolgalat@kommunaljunk.hu
Telefonszám: 06-33/737-765 (Hétfő: 13:00-16:00, Szerda: 08:00-12:00 és 13:00-16:00)
www.kommunaljunk.hu

Számlázás

A számlázást továbbra is az NHKV Zrt. végzi a következő elérhetőségeken:

Postacím: 1300 Budapest, pf.: 333
E-mail cím: ugyfelszolgalat@nhkv.hu vagy info@nhkv.hu
Telefonszám: 06-1/999-64-64

Díjtételek:

Szerződhető edény méret Heti egyszeri ürítésEdényzet egyszeri ürítési díjaEdényzet negyedéves ürítési díjaEdényzet éves ürítési díja
természetes személy ingatlanhasználó
60 literes edény207 Ft2.691 Ft10.765 Ft
80 literes edény276 Ft3.588 Ft14.352 Ft
120 literes edény415 Ft5.399 Ft21.596 Ft
240 literes edény832 Ft10.814 Ft43.256 Ft
1100 literes edény3.804 Ft49.447 Ft197.789 Ft
nem természetes személy ingatlanhasználó
120 literes edény462 Ft6.0008 Ft24.036 Ft
240 literes edény925 Ft12.019 Ft48.076 Ft
1100 literes edény3.804 Ft49.447 Ft197.789 Ft
Az árak bruttó díjak.

Letölthető adatlapok

Új fogyasztó bejelentő adatlapLetöltés
Szüneteltetés bejelentő adatlapLetöltés
Szolgáltatás visszaállításaLetöltés
Postacím változás bejelentő adatlapLetöltés
Névváltozás bejelentő adatlapLetöltés
Megszüntetés bejelentő adatlapLetöltés
Használóváltozás bejelentő adatlapLetöltés
Edényzetváltozás bejelentő adatlapLetöltés

Cikkek a témában

Kötelező hulladékszállítási szerződést kötni

Megtisztította az önkormányzat az illegálisan lerakott hulladéktól Csobánkát

Tájékoztató a zöldhulladék-elszállításról – a lakosság együttműködését kéri a szolgáltató