Közérdekű információk

Hulladékszállítás

A Vertikál Nonprofit Zrt., mint fővállalkozó látja el a hulladékszállítási feladatokat Csobánkán.

2023. évi tájékoztató és hulladéknaptár

Kommunális hulladékszállítás

A Verikál Zrt. és az önkormányzat között létrejött szolgáltatási szerződés szerint a kommunális hulladékot azokból a hulladéktároló edényekből ürítik ki, amelyeken megtalálható a vonalkódos, utca házszámot és űrmértéket tartalmazó matrica, illetve amely ingatlanra van érvényes hulladékszállítási szerződés.

A kommunális hulladékot minden héten csütörtökön szállítja el a szolgáltató.

A hulladék begyűjtése reggel 06:00 órától kezdődik, ünnepnapokon is.

Szelektív hulladékszállítás

A szelektív hulladékszállítást továbbra is házhoz menő rendszerben biztosítja a szolgáltató korlátlan mennyiségben. A szelektíven gyűjtött műanyag és fém (egy zsákba helyezhető), valamint papír hulladék bármilyen áttetszőbb (sárga, kék, lila, zöld, szürke, stb.) zsákban kihelyezhető az adott szelektív szállítási napon. A fekete zsákban kihelyezett hulladék nem kerül elszállításra. Bármilyen méretű szabvány edényzetben (kukában) kihelyezhető szelektíven gyűjtött hulladék, de az edényen fel kell tűntetni milyen jellegű hulladék található benne (műanyag vagy papír). Az üveg hulladékot a Coop áruház hátsó parkolójában kihelyezett tárolóedényekből üríti a szolgáltató. (Itt találhatóak a használt sütőolaj-gyűjtő edények is.)

A szelektív hulladékot a szolgáltató 2023-ban minden hónap megjelölt keddi napján szállítja el együttesen.

A Coop áruház mögött található hulladéköbölben kihelyezett tartályokban lehetőség van az üvegek, a használt sütőolaj és használt fényforrások szelektív gyűjtésére.

Komposztálható hulladék (zöldhulladék) szállítás

2020. augusztus 17-től a hulladéknaptárban megjelölt napokon már korlátlan mennyiségben gyűjti be a zöldhulladékot a szolgáltató, amelynek elszállítását segítsék azzal, hogy a gallyat maximum 1 méter hosszúságú összerendezett, összefogott kötegekben helyezzék ki az ingatlanjaik elé, a füvet, falevelet (amennyiben nem tudják komposztálni) pedig kosarakban, ládákban, kartondobozokban, illetve csak biológiailag lebomló zsákokban. Ezek tartalmát a rakodók a hulladékszállító járműre öntik, a tároló edényeket visszahelyezik az ingatlanok elé (kivéve biológiailag lebomló zsákok).

Itt szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, ha lehet, a levágott füvet, a már nem ehető gyümölcsöt, zöldséget komposztálják ingatlanjaikon belül. Amennyiben nincs komposztálójuk, úgy az erjedő gyümölcsöt vagy zöldséget ne tegyék az összegyűjtendő zöldhulladékhoz, mert az ágdaráló az ilyen jellegű hulladéktól eltömődhet, károsodhat. Ha a vállalat rakodói ilyen fajtájú vagy esetleg kommunális hulladékot észlelnek a zöldhulladék között, akkor azt nem szállítják el!

Kérjük, a település rendezettségének fenntartása érdekében csak az elszállítást megelőző napon, vagy a szállítás napján reggel 6 óráig tegyék ki ingatlanjaik elé a kötegekben összerakott gallyat és a tárolóedényekben összegyűjtött levelet, füvet, amennyiben utóbbiakat nem tudják komposztálni.

Zöldhulladék elszállítással kapcsolatos fontos közlemény itt olvasható.

A zöldhulladékot a szolgáltató minden hónapban a 2023-as hulladéknaptár szerint megjelölt pénteki napon szállítja el.

Zöld-udvar

Minden hónap utolsó szombati napján 14:00-16:00 óra között tart nyitva az önkományzat telephelye zöldhulladék elhelyezésére. A Zöld-udvart csak csobánkai lakosok vehetik igénybe, a telepre történő belépés előtt szükséges a lakcímkártya és személyi igazolvány felmutatása. Amennyiben szállító céggel szállíttatják be a zöldhulladékot, úgy nyilatkozat felmutatása szükséges. Albérlők esetén a bérleti szerződést és a személyi igazolványt kell felmutatni.

Önkormányzat telephelye: Béke út – Nyár utca kereszteződése

További információ az alább megjelölt cikkben is olvasható.

Lomtalanítás

A lomtalanítást szintén házhoz menő jelleggel végzi a szolgáltató előre egyeztetett időpontban. A lomtalanítás körébe tartozó maximum 3 köbméter hulladékot (bútordarabok, székek, ágyak, ágybetétek, matracok, szőnyegek, ruhaneműk, kerti bútorok, gyerekjátékok, stb.) az ingatlan elé legkorábban a szállítás reggelén 6 óráig kell kikészíteni a leegyeztetett szállítási napon, amelyet egy erre kialakított gépjárművel szállít el a szolgáltató. A lomtalanítás igénybevételéhez (időpont, elszállítandó hulladék, stb.) egyeztetni szükséges a szolgáltatóval az ügyfélszolgálati elérhetőségeken.

Lomtalanításra időpontot csak szabad helyek függvényében tud biztosítani a szolgáltató.

Ügyfélszolgálat

A megállapodás szerint a Vertikál Zrt. minden hónap utolsó pénteki napján 8:00-12:00 óra között személyes ügyfélfogadást tart a volt Gyermekjóléti Szolgálat irodájában, ahol lehetőség van a szerződéskötésre (új beköltözők vagy eddig szerződéssel nem rendelkezők részére) és kérdések feltevésére a szolgáltatással kapcsolatban.

A szolgáltatással, szerződéskötéssel, szállítással, időpontokkal, esetleges panasszal kapcsolatban keresse az alábbi elérhetőségeken a szolgáltatót:

Postacím: 8154 Polgárdi, Szabadság u. 26. 
E-mail cím: ugyfelszolgalat@vertikalzrt.hu
Telefonszám: +36-22/576-070
www.vertikalzrt.hu

Számlázás

A számlázást továbbra is az NHKV Zrt. végzi a következő elérhetőségeken:

Postacím: 1300 Budapest, pf.: 333
E-mail cím: ugyfelszolgalat@nhkv.hu vagy info@nhkv.hu
Telefonszám: 06-1/999-64-64

Díjtételek:

Szerződhető edény méret Heti egyszeri ürítésEdényzet egyszeri ürítési díjaEdényzet negyedéves ürítési díjaEdényzet éves ürítési díja
természetes személy ingatlanhasználó
60 literes edény207 Ft2.691 Ft10.765 Ft
80 literes edény276 Ft3.588 Ft14.352 Ft
120 literes edény415 Ft5.399 Ft21.596 Ft
240 literes edény832 Ft10.814 Ft43.256 Ft
1100 literes edény3.804 Ft49.447 Ft197.789 Ft
nem természetes személy ingatlanhasználó
120 literes edény462 Ft6.0008 Ft24.036 Ft
240 literes edény925 Ft12.019 Ft48.076 Ft
1100 literes edény3.804 Ft49.447 Ft197.789 Ft
Az árak bruttó díjak.

Letölthető adatlapok

Új fogyasztó bejelentő adatlapLetöltés
Szüneteltetés bejelentő adatlapLetöltés
Szolgáltatás visszaállításaLetöltés
Postacím változás bejelentő adatlapLetöltés
Névváltozás bejelentő adatlapLetöltés
Megszüntetés bejelentő adatlapLetöltés
Használóváltozás bejelentő adatlapLetöltés
Edényzetváltozás bejelentő adatlapLetöltés

Egyéb hulladékgyűjtési lehetőségek

Az üveg hulladékot a Coop áruház mögötti hulladéköbölben található szelektív tartályokba tudják elhelyezni, amelyeket a szolgáltató havonta két alkalommal üríti.

Itt találhatóak a használt sütőolaj-gyűjtő és használt fényforrás-gyűjtő tartályok is.

A Polgármesteri Hivatalban (Csobánka, Fő út 1.) és a Baross Péter Közösségi Tér és Könyvtár (Csobánka, Béke út 4.) épületében is található egy-egy használt szárazelem-gyűjtő tartály.

Kérjük használják őket felelősen!

Veszélyes hulladék begyűjtésére évente 1 alkalommal kerül sor, általában október hónapban. Kérjük, figyelje hirdetményeinket.

Cikkek a témában

Kötelező hulladékszállítási szerződést kötni

Megtisztította az önkormányzat az illegálisan lerakott hulladéktól Csobánkát

Tájékoztató a zöldhulladék-elszállításról – a lakosság együttműködését kéri a szolgáltató