Hírek

Amit a házszám kihelyezésről tudni kell

Csobánka több utcájában jelenleg is gondot okoz az ingatlanok beazonosítása. A házszámok, helyrajzi számok sok esetben egyáltalán nincsenek feltűntetve az épületen vagy a bejáraton, kerítésen. A fennálló helyzet megnehezíti a betegszállítók, postai kézbesítők, mentők, tűzoltók és a közszolgáltatók, de még a hivatal munkáját is.

Csobánka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelete alapján az ingatlantulajdonos köteles házszámot vagy helyrajzi számot feltüntető táblát kifüggeszteni. Annak beszerzéséről, kihelyezéséről, szükséges cseréjéről, megrongálódása esetén pótlásáról és karbantartásáról a tulajdonos köteles gondoskodni. A házszámtáblát közterületről jól látható helyre kell kihelyezni. Természetesen a házszámokat bármilyen formában fel lehet tüntetni, pl. a kerítésre felfestve, laminált lapon kihelyezve, stb..

Kérjük a lakosságot, hogy 2021. február 20. napjáig a rendelet szerint a házszámtáblák szükség szerinti pótlásáról, kihelyezéséről gondoskodjanak, hogy a hivatal által kiküldésre kerülő 2021. évre szóló adószámla értesítőt a kézbesítők mindenki számára eljuttathassák.

A kötelezettség teljesítését a Közterület-felügyelő ellenőrizni fogja és a házszámtáblák hiánya esetén az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. tv. (Ákr.) szerint hatósági eljárást kezdeményezhet.

Célunk nem a közigazgatási bírság kiszabása, hanem a közösségi együttélés szabályainak betartása és betartatása.