Hírek

Változtak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jogosultság megállapításához szükséges jövedelemhatárok

Felhívjuk a település lakosságának figyelmét, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jogosultság megállapításához szükséges egy főre jutó jövedelemhatárai 2022.09.10. napjától a 344/2022. (IX. 9.) Kormányrendelet (a veszélyhelyzet ideje alatt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság jövedelmi feltételeinek egyes szabályairól való eltérésről) értelmében az alábbiak szerint módosultak.

Az eddigi a családban az egy főre jutó

  • 38.475,-Ft helyett a jövedelemhatár 47.025,-Ft-ra emelkedett.

Egyedül álló szülők és tartósan beteg gyermeket nevelők, valamint kiskorú gyermek, gyermekek családbafogadó gyámul rendelt hozzátartozók esetében az egy főre jutó jövedelemhatár

  • 41.325,-Ft-ról 51.300,-Ft-ra emelkedett.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítása iránti kérelem benyújtására minden esetben ügyfélszolgálati időben van lehetőség. A megállapításhoz szükséges nyomtatványok a honlapról vagy személyesen a polgármesteri hivatal szociális ügyintézőjétől, valamint a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársaitól is beszerezhetőek.

Munkanélküliség esetén a Szentendrei Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya (2000 Szentendre, Dunakanyar krt. 1.) által kiadott regisztrált munkanélküliséget igazoló kiállított EREDETI és egy hónapnál nem régebbi igazolás, amely tartalmazza, hogy az illető regisztrált vagy nem regisztrált munkanélküli, mióta nem rendelkezik munkával, valamint a munkanélküli járadék összegét. Ha a Foglalkoztatási Osztály megtagadja az igazolás kiadását, akkor a Foglalkoztatási Osztály által kiállított erről szóló nyilatkozatot kérjük.

A Szentendrei Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya csak időpont alapján fogadja az ügyfeleket, időpontra való bejelentkezésre az alábbi telefonszámokon van lehetőség:

0626-500-031 vagy 0626-500-032