Hírek

Tisztítsuk meg Csobánkát!

Még lehet jelentkezni az április 17-18.-ára meghirdetett szemétszedési akcióra, amellyel a résztvevők a Csobánkán illegálisan kihelyezett 48 m3 hulladék összegyűjtésére vállalkoznak.

Az illegális hulladék összegyűjtése és elszállítása az IFKA 2021/TMOP/0076 számú, a Pilis Gyöngyszemeiért Alapítvány által beadott és megnyert pályázati támogatásból, a “Tisztítsuk meg az országot” programban valósul meg.

Az Alapítvány felhívására és kérésére a program szervezéséhez és népszerűsítéséhez több magánszemély és szervezet is csatlakozott, illetve a meghirdetéstől már több mint 50 fő regisztrált a szemétgyűjtésre, de még várják a jelentkezőket az alábbi linken: jelentkezés – űrlap kitöltése

Április 17-18-ai hétvégén 4 helyen lesznek konténerek, és a település több pontján deponáló helyszínek, ahova az összegyűjtött szemetet el lehet helyezni zsákokban. Ezeket az önkormányzat segítségével, teherautóra rakva szállítják el a konténerekhez. A konténerek és deponáló pontok pontos helyét április 16.-án mutatja meg a szervező.

A szemétgyűjtéshez szükséges zsákokat, védőeszközöket pályázati forrásból, a konténerek mellett egész hétvégén (08.00-14.00 között) biztosítjuk minden regisztrált önkéntesnek.
Kérjük az önkénteseket, hogy amennyiben rendelkeznek saját eszközzel, ami a szemétgyűjtéshez segítség lehet, azt hozzák magukkal. pl: munkás kesztyű, gereblye, stb.
A jelenlegi veszélyhelyzetre vonatkozó szabályok kiemelt betartására kérünk minden önkéntest. Kizárólag orrot és szájat eltakaró maszkban, gumikesztyűben és a min 2 m távolság betartása mellett gyűjtsék a szemetet.