Hírek

Tájékoztatás és figyelem felhívás takarékos vízfelhasználásról

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága közös közleményénye szerint a DMRV Zrt. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján – különösen Pest megye térségében –, a következő napokban újabb hőhullám érkezésére kell felkészülni, miközben számottevő csapadék érkezése továbbra sem várható. Üzemeltetési tapasztalataik szerint, a hetek óta tartó száraz, aszályos időszakban a vízfogyasztás a hőmérséklet emelkedésével, hirtelen, ugrásszerűen növekedhet.

Jelenleg a DMRV Zrt. minden vízellátó rendszere üzemszerűen működik, a szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából – azaz annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson – kérik a fogyasztók felé történő tájékoztatást és figyelemfelhívást az alábbiak szerint:

  • Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)!
  • Csökkentsék a növényzet locsolására használt vízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát!
  • Mellőzzék az ivóvízzel történő pormentesítést – utak, járdák locsolását!
  • Kérjük továbbá az Önkormányzatok közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezésének minimalizálását!

Az ivóvízfogyasztás további növekedése esetén, a folyamatos ivóvíz-szolgáltatás minden felhasználó számára történő biztosítása érdekében Társaságunk az érintett települések estében vízkorlátozás elrendelését lesz kénytelen kezdeményezni.

Meggyőződésünk, hogy a fogyasztókkal történő együttműködés eredményeként elkerülhető lesz vízkorlátozások bevezetése, illetve megelőzhető lesz a kiterjedt, nagyobb térséget érintő vízhiány.

Figyelemfelhívás felhasználóknak felelős vízfelhasználásra (link)