Hírek

Szombaton is át lehet venni a zöldhulladék-gyűjtő zsákokat

Szombaton délelőtt is átveheti a lakosság a térítésmentesen biztosított 8 db zöldhulladék-gyűjtő zsákot a Gyermekjóléti Szolgálat irodájában.

Mivel az elmúlt héten kevesen vették át a zöldhulladék-gyűjtéshez biztosított biológiailag lebomló zsákokat, ezért a pénteki naphoz hasonlóan,

szombat délelőtt 8:00-12:00 között is biztosítjuk a lehetőséget a zsákok átvételére.

Helyszín: Gyermekjóléti Szolgálat irodája (bankautomata mellett)

Az átvételhez szükséges a személyi igazolvány és a lakcímkártya, illetve csekkszelvény vagy számla bemutatása.
A továbbiakban a zsákokat a Polgármesteri Hivatalban munkaidőben lehet átvenni a fenti igazolványok és iratok bemutatásával.

Május 10. – zöldhulladék-elszállítás napja új szabályok szerint

Májustól csak biológiailag lebomló zsákban helyezhető ki zöldhulladék a településen az egyéb tárolóedényzetben, dobozokban összegyűjtött vagy kötegelt zöldhulladék mellett.

A kihelyezés
Fűnyesedék, falevél, gyom: biológiailag lebomló zsákban (egyéb zsákban NEM), egyéb könnyen kiborítható edényzetben, ládákban, kartondobozokban
Gallyak, ágak max. 5 cm átmérőig: 1 méter hosszúságú, összerendezett, spárgával (NEM dróttal) átkötött kötegekben
A nem megfelelően kihelyezett hulladékot a szállítók nem viszik el!

Amit a zsákról tudni kell
A biológiailag lebomló zsákok tulajdonsága, hogy nedvesség hatására elkezdődik a lebomlási folyamat, így kérjük, hogy csak az elszállítás napja előtt 1-2 nappal helyezzék a zsákba a hulladékot, illetve tárolják azt száraz helyen, különben a szállítás napjára a nedvességtől szétmállhat, elszakadhat.

Rendezett környezet fenntartása
A település rendezettségének fenntartása és a biztonságos közlekedés biztosítása érdekében ne helyezzék ki hetekkel vagy napokkal előbb a zöldhulladékot, tárolják ingatlanjaikon belül. Közterület-felügyelőnk ellenőrizni fogja a közterületre kihelyezett zöldhulladékot és amennyiben szükséges, felszólítja az ingatlan tulajdonosát a hulladék kerítésen belüli visszahelyezésére.

További biológiailag lebomló zsák megvásárlására az ügyfélfogadási napokon lesz lehetőség a háttérrendszer felállítása után. Ezzel kapcsolatos részletekről és az időpontról tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

A későbbiekben az önkormányzat tervei szerint havonta egy szombati napon kinyit majd a zöldhulladék lerakó, ahova a település lakosai önállóan elvihetik a kertjükben keletkezett zöldhulladékot. Erről később adunk pontos tájékoztatást.