HírekIgazgatás

Szelektív hulladékgyűjtő sziget használata

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét,

hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetet, 

kizárólag az előírásoknak megfelelően lehet használni!

Jelenleg a Coop Áruház mögötti területen működő hulladékgyűjtő szigeten üveg és sütőolaj gyűjtő konténerekbe lehet elhelyezni a megfelelő hulladékot!

A szelektív hulladékgyűjtés azt jelenti, hogy a különböző anyagú hulladékokat külön gyűjtjük. Ez a gyakorlatban úgy valósulhat meg, hogy a megvásárolt élelmiszerek és fogyasztási cikkek csomagolóanyagát – a papír, műanyag, üveg, fém és italos kartondoboz csomagolást – kimosva, különválasztva tároljuk, majd szintén az anyaguk alapján elkülönített szelektív hulladékgyűjtő szigetek megfelelő edényeibe dobjuk.

Sajnos az utóbbi időben rendszeresen előfordul, hogy a lakosság egy része nem a szabályoknak megfelelően használja a konténereket. Oda olyan hulladékot helyez, ami szabálytalan. Ezzel egyrészt többletmunkát hárít az Önkormányzat dolgozóira, akik megpróbálják eltávolítani a nem oda való hulladékot (háztartási hulladék, pelenka, stb.) és tisztán tartani a területet, másrészt fennáll annak veszélye, hogy a szolgáltató megszünteti a problémás szigetek működését.

A Coop Áruház és a hulladékgyűjtő sziget is kamerával megfigyelt terület, így a továbbiakban közigazgatási eljárás keretében hivatalból eljárást indítunk a területet nem megfelelően használók ellen.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy a településünkön tiszta, rendezett körülmények között élhessünk!

Köszönjük az együttműködésüket!