Hírek

Posztumusz díszpolgári címet kapott Török István, Baróthi Györgynének Csobánkáért díjat adományoztak

A június 24-i Képviselő-testületi ülésen zárt ajtók mögött tárgyalták és szavazták meg a díszpolgári cím és a Csobánkáért díj kitüntetettjeit.

Díszpolgári címet ítéltek oda az idén elhunyt Török Istvánnak, Csobánka egykori polgármesterének. Ezt egy februári rendeletmódosítás tette lehetővé, ami alapján posztumusz is lehet díszpolgári címet adományozni.
Török István 1946-ban született, családja a második világháború utáni csehszlovák-magyar lakosságcsere-program keretében költözött Csobánkára. Az egyetem elvégzése után mérnökként dolgozott, a munkája mellett számos társadalmi funkciót is betöltött. A rendszerváltás után egyre aktívabb szerepet vállalt községünk életében. 1990-től választott önkormányzati képviselő, majd a Pénzügyi Bizottság elnöke lett. 1994-től alpolgármesterként, majd 1998-tól 2010-ig, három cikluson át polgármesterként szolgálta községünket. ok nagyon fontos és kevésbé látványos fejlesztés, beruházás valósult meg polgármestersége ideje alatt. ok nagyon fontos és kevésbé látványos fejlesztés, beruházás valósult meg polgármestersége ideje alatt. A polgármesteri munkáját hivatásnak tekintette, szívvel-lélekkel a falut szolgálta.

Török István

Csobánkáért díjat kapott Baróthi Györgyné

Baróthi Györgyné, született Tolvaj Éva immár 15 éve vezeti a csobánkai Vadvirág Nyugdíjas Klubot. Éva néni 27 éve csatlakozott a szervezethez, aminek később vezetője lett és már 15 éve az ő irányításával működik.  Vezetői időszaka alatt a Vadvirág Nyugdíjas Klub a település közösségi életének egyik meghatározó csoportja lett. Még ma is fáradhatatlanul szervezi, koordinálja csobánkai nyugdíjasok közösségét.

Baróthi Györgyné