Hírek

Kötelező ebösszeírás a településen

Csobánka területén 2021. július 15 és augusztus 31. közötti időszakban kerül sor az ebek összeírására az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján.

Az állatvédelmi törvény előírja, hogy a tartás helye szerinti illetékes települési önkormányzat feladata az ebösszeírás elvégzése, amelynek célja a jogszabályban előírt ebrendészeti feladatok ellátása és a veszettség elleni járványvédelmi megelőzés.

A törvény alapján az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni.

A bejelentésre szolgáló adatlap kérhető a Polgármesteri Hivatalban, elvihető a Baross Péter Közösségi Tér és Könyvtár udvarán található újságtartóból, illetve a Coop Áruházból vagy letölthető innen.

A hiánytalanul kitöltött adatlap benyújtható:

  • személyesen a Polgármesteri Hivatalban a mindenkori nyitvatartási időben,
  • a Polgármesteri Hivatal ajtajában található sárga színű postaládába helyezve,
  • postai úton a Polgármesteri Hivatal, 2014 Csobánka, Fő út 1. számra címezve,
  • e-mailben a polgarmesterihivatal@csobanka.hu e-mail címre megküldve,
  • ügyfélkapun keresztül a https://ohp-20.asp.lgov.hu/ugyinditas oldalon az Ügyindítás menü ebnyilvántartás gombot választva.

Benyújtási határidő: 2021. augusztus 31.

Az adatszolgáltatás a törvény értelmében kötelező! Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően tejesíti, állatvédelmi bírsággal büntethető.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését a Polgármesteri Hivatal az elkövetkező időszakban a közterület-felügyelő bevonásával ellenőrzi.

A tulajdonosnak az ebbel kapcsolatos változást (elveszett, elpusztult, átadott) is be kell jelenteni, amely adatlap szintén elérhető a fent megjelölt helyeken és letölthető innen.