Hírek

Kedden szállítják el a zöldhulladékot hétfő helyett

Technikai okok miatt június 14. hétfő helyett kedden szállítja el a szolgáltató az ingatlanok elé kihelyezett zöldhulladékot.

A kihelyezésről
Fűnyesedék, falevél, gyom: biológiailag lebomló zsákban (egyéb zsákban NEM), egyéb könnyen kiborítható edényzetben, ládákban, kartondobozokban
Gallyak, ágak max. 5 cm átmérőig: 1 méter hosszúságú, összerendezett, spárgával (NEM dróttal) átkötött kötegekben
A nem megfelelően kihelyezett hulladékot a szállítók nem viszik el!

Rendezett környezet fenntartása
A település rendezettségének fenntartása és a biztonságos közlekedés biztosítása érdekében csak az elszállítást megelőző 1-2 napban helyezzék ki a zöldhulladékot, addig tárolják ingatlanjaikon belül. Közterület-felügyelőnk ellenőrizni fogja a közterületre kihelyezett zöldhulladékot és amennyiben szükséges, felszólítja az ingatlan tulajdonosát a hulladék kerítésen belüli visszahelyezésére.

A biológiailag lebomló zsákok átvételének és megvásárlásának helye és módja
Minden hónap utolsó pénteki napján 8:00-12:00 között a Kommunál-JUNK Kft. ügyfélfogadásán – a volt Gyermekjóléti Szolgálat irodája (Fő út 1. – bankautomata mellett)
Az átvételhez szükséges a személyi igazolvány és a lakcímkártya, illetve csekkszelvény vagy számlalevél bemutatása.
A szolgáltató által biztosított 8 db zsákokat a Polgármesteri Hivatalban munkaidőben is át lehet venni a fenti igazolványok és iratok bemutatásával.

További biológiailag lebomló zsák megvásárlására a Kommunál-JUNK Kft. ügyfélfogadási napjain van lehetőség 495 Ft/db áron.

Az önkormányzat a nyár folyamán minden hónap utolsó szombati napján 15:00-18:00 között lehetőséget biztosít az ingatlanokon felhalmozott vagy nagyobb méretű fás szárú növények nyeséséből, kivágásából származó zöldhulladék elhelyezésére a saját tulajdonában lévő telephelyén.

Telephely nyitásának napjai 15:00-18:00 között:

  • június 26.
  • július 31.
  • augusztus 28.