Hírek

Hóeltakarítás

Tisztelt Lakosság!

A havas, jeges időjárás beköszönte óta a Polgármesteri Hivatalhoz több bejelentés is érkezett, hogy a település területén, számos helyen a tulajdonosok elmulasztották a járdák takarítását.

Ezúton kérünk mindenkit, hogy a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében mindenképpen végezzék el a szükséges síkosság mentesítését.

Fontos tudni, hogy a családi háza előtti gyalogutakon a biztonságos közlekedést az önkormányzati rendelet szerint a lakóknak kell lehetővé tenni, tehát a havat elsöpörni, a jeget megszüntetni, síkosság mentesíteni.

A korábbi évek tapasztalatai alapján Csobánka Község Önkormányzata kéri, hogy a téli időszakban úgy parkoljanak, hogy a széles lapáttal rendelkező hókotrógépek is elférjenek az utcában. Különösen fontos szempont ez a szűk utak estében.

Kérik továbbá, hogy a havat a járdáról ne a lekotort úttestre halmozzák!

Csobánka Község Önkormányzata a csapadékos hideg időjárás kezdetétől az idén is a település teljes belterületi útjait folyamatosan síkosságmentesíteni. A feladatot priorizálva végzik, először a gyűjtőutakon, közintézmények körüli területeken és tömegközlekedési megállóknál. A közút kezelésében lévő utak téli csúszásmentesítése továbbra is az útkezelő feladata.