AdóügyekHírek

Helyi adó fizetési határidő módosulása

HELYI ADÓ FIZETÉSI HATÁRIDŐ MÓDOSULÁSA

Tájékoztatjuk Tisztelt Adózókat, hogy a központi ASP rendszer folyamatos karbantartása miatt az egyenlegértesítőket továbbra sem tudjuk tömegesen előállítani, és határidőben megküldeni az adózók részére.

A Csobánka Község Önkormányzat Képviselő-testülete által meghozott határozat szerint a március 16-ai határidőt, mint pótlékszámítási határidőt 2023. április 14. napjáig hosszabbítottuk meg. Ezzel együtt a befizetési határidő is 2023. április 14. napjára módosult.

Amennyiben még nem kapott egyenlegértesítőt, úgy az elérhető a www.csobanka.hu/elektronikus ügyintézés (https://ohp-20.asp.lgov.hu/szolgaltatasok)  oldalról ügyfélkapun keresztül megtekintheti, letöltheti.

Az adószámla-kivonatot az adóhatóság munkatársai továbbra is kérésre kinyomtatják ügyfélfogadási időben, vagy megküldjük ügyfélkapun, vagy postai úton.

Az adószámla-kivonaton szereplő előírások befizethetők csekken, vagy bankszámláról történő átutalással.  Munkatársainktól munkaidőben kérhetőek csekkek a befizetés teljesítéséhez.

Abban az esetben, ha változás nem állt be az ingatlan vonatkozásában (tulajdoni hányad változása, épület lebontása, bővítése, stb.), vagy új határozat nem került megküldésre az adózó részére, úgy az előző évben megállapított adó összegét kell megfizetni.