Hírek

Az idei első Zöld-udvar időpont: március 25. szombat 14.00-16.00

Most szombaton, március 25-én idén először nyit ki a Zöld-udvar. 14:00-16:00 között lehetőség nyílik a csobánkai lakosok számára kertekben keletkezett zöldhulladék elhelyezésére.

A Zöld-udvart csak csobánkai lakosok vehetik igénybe, a telepre történő belépés előtt szükséges a lakcímkártya és személyi igazolvány felmutatása. Amennyiben szállító céggel szállíttatják be a zöldhulladékot, úgy nyilatkozat felmutatása szükséges. Albérlők esetén a bérleti szerződést és a személyi igazolványt kell felmutatni.

Korábbi alkalmakkor szállítók által deszka- és gerendadarabok, valamint bevasalt gerendák kerültek leborításra az udvaron, amelynek elhelyezése nem megengedett, mert kárt okoz a darálóban, így leborítás után a zöldhulladékot a szállítónak át kell válogatnia. Amennyiben a következőkben hasonló hulladék kerül elhelyezésre a telephelyen, a szállító és a lakó is kitiltásra kerül a Zöld-udvarból.

A gyökérzetet szintén külön kell elhelyezni!

Az önkormányzat munkatársai ellenőrzik és irányítják a lepakolást. 

Az udvaron a zöldhulladékot elkülönítetten gyűjtjük! Külön a füvet, falevelet és külön az ágat, gallyat. Kérjük, ennek szíves tudomásul vételét, mert a zöldhulladékot csak is így áll módunkban befogadni.

Ágak, fatörzsek bármilyen átmérővel lepakolhatók, fatönk földtől megtisztítva elhelyezhető. Ágakat maximum 2 m hosszúságban tudjuk befogadni.

Zsákos zöldhulladék esetén (fűnyesedék, falevél, összedarabolt ágak) a zsákokat ki kell üríteni, azt tilos a telephelyen hagyni, az egyéb tároló/szállító edényzettel együtt. A kiürített zsákokat nem helyezhetik a telephelyen található hulladéktároló edényekbe.

Amennyiben a zöldhulladék között egyéb kommunális, szelektív vagy veszélyes hulladék is elhelyezésre kerül, a helyszínen feljegyzést készítünk, a szemetelőt automatikusan kitiltjuk, illetve megtesszük ellene a szükséges jogi lépéseket illegális szemétlerakás miatt!

Önkormányzat telephelye: Béke út – Nyár utca kereszteződése

A telephelyen térfigyelő kamerarendszer működik! Az egyéb időszakban lerakott zöldhulladék vagy egyéb hulladék elhelyezése a területen vagy annak környezetében szigorúan tilos és feljelentést von maga után!

A Zöld-udvart az időjárás függvényében nyitja ki az önkormányzat. Esős időben az út felázása miatt nem lesz nyitva, erről és a pótidőpontokról a www.csobanka.hu oldalon ad tájékoztatást az önkormányzat.