Hírek

Átadták a Csobánkai Magocska Bölcsőde épületét

Határidőre felépült a csobánkai két csoportszobás bölcsőde. A tavaly decemberi alapkőletétel után kevesebb, mint 11 hónappal már át is adták az elkészült épületet. A Csobánkai Magocska Bölcsődét Dr. Vitályos Eszter, a térség országgyűlési képviselője, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese adta át Völgyes József polgármesterrel november 8-án.

Az eseményen Dr. Vitályos Eszter kiemelte a családpolitika kormányzati stratégiában elfoglalt fontos szerepét. Közölte, hogy 2010 óta közel duplájára nőt a bölcsődei férőhelyek száma az országban, és jelenleg is többezer férőhely kialakítása zajlik. A választókerület képviselőjeként fontosnak tartja, hogy a Pilis–Dunakanyar térségében ne csak lakni, hanem élni is jó legyen. Szívből gratulált mindenkinek, akik közreműködtek abban, hogy a fejlesztés kevesebb, mint egy év alatt ilyen magas színvonalon megvalósult, és szinte kinőtt a földből az új épület.

„740 millió forintot jól, eredményesen és hatékonyan nem csak megpályázni, de elkölteni is nehéz” – mondta Dr. Vitályos Eszter.

Völgyes József polgármester közölte, hogy a Csobánkán élő 0-3 éves korú gyermekek száma az elmúlt három évben 145-150 között volt. Ez az adat már önmagában is indokolttá tette a bölcsőde építését, de Csobánka törekvése Magyarország kormányának célkitűzéseivel is teljes mértékben összhangban volt. A polgármester az elmúlt hónapok fáradtságos munkája után már nagyon várta a bölcsődeépület átadásának ünnepélyes pillanatát.

„Ami itt közös erővel megszületett, az maga a csoda. Cseppet sem bánjuk az álmatlan éjszakákat és az ősz hajszálak gyarapodását” – mondta Völgyes József.

Kifejezte a köszönetét a polgármesteri hivatal dolgozóinak, akik napi feladataikkal párhuzamosan rengeteget dolgoztak az elmúlt időszakban a projekt megvalósításán. Név szerint is kiemelte Baranyai Mária, Csillag Katalin és Márton Zsuzsa munkáját, akik pályázati folyamat gondozásában, a kivitelezővel való együttműködés során folyamatosan a maximumra törekedtek. Köszönetet mondott az építész tervező, a közbeszerzési eljáráson dolgozó, a kivitelezést végző partnereknek. Külön megköszönte Dr. Vitályos Eszternek, hogy az első pillanattól kezdve figyelemmel kísérte a projektet, és szívügyének tekintette ezt, a település számára oly fontos beruházást. Nem feledkezett meg azokról sem, akik érintettek voltak az építkezés alatti útlezárások időszakában, melyek időnként megnehezítették mindennapi életvitelüket. Megköszönte a türelmüket, megértésüket.

Az eseményen jelen voltak a Csobánkán működő történelmi egyházak képviselői. Az épületet megszentelte, valamint áldást kért rá Kunszabó Zoltán diakónus, a csobánkai Szent Anna Plébánia képviseletében, Milisavic Ljubisav, a Szerb Ortodox Egyház esperese és Nyilas Zoltán esperes, a Pomáz-Csobánkai Református Társegyházközség vezető lelkésze.

Az ünnepség után a meghívott vendégek és az érdeklődők belülről is megtekinthették az új épületet.