Hírek

Zöldhulladék elszállítás: 2022. május 13.

Pénteken szállítja el a Vertikál Zrt. a következő képpen kihelyezett zöldhulladékot:

Fűnyesedék, falevél, gyom: Vertikál Zrt. által kibocsájtott biológiailag lebomló zsákban (egyéb zsákban NEM), egyéb könnyen kiborítható edényzetben, ládákban, kartondobozokban, stb.
Gallyak, ágak max. 5 cm átmérőig: 1 méter hosszúságú, összerendezett, spárgával (NEM dróttal) átkötött kötegekben

A nem megfelelően kihelyezett hulladékot a szállítók nem viszik el!

Csak a magáningatlan elé kihelyezett hulladékot gyűjti be a szolgáltató, az egyéb közterületre (pl. patakpart, közterületi szemetes, közpark) helyezettet nem.

Felhívjuk figyelmét, hogy KÖRNYEZETVÉDELMI OKOKBÓL az egyéb zsákban (fekete, zöld, kék, stb.) kihelyezett hulladék NEM KERÜL ELSZÁLLÍTÁSRA. Azt a Zöld–udvar nyitva tartásakor lehet beszállítani/beszállítatni minden hónap utolsó szombati napján 14:00-16:00 között.

A biológiailag lebomló zsákok átvételének helye és módja
Minden hónap utolsó pénteki napján 8:00-12:00 között a Vertikál Zrt. ügyfélfogadásán – Fő út 1. –bankautomata mellett.
Az átvételhez szükséges a személyi igazolvány és a lakcímkártya, illetve csekkszelvény vagy számla bemutatása.
Továbbiakban a zsákokat a Polgármesteri Hivatalban munkaidőben lehet átvenni a fenti igazolványok és iratok bemutatásával.

További biológiailag lebomló zsák megvásárlására hulladékszállítási ügyfélfogadási napokon van lehetőség 495 Ft/db áron.

Kérjük, hogy a település rendezettségének érdekében csak a szállítás előtti napon helyezzék ki a zöldhulladékot. Az április 19-i begyűjtést követően a közterületen maradt nem biológiai zsákban kihelyezett hulladék miatt az ingatlan tulajdonosát a hivatal felszólítja, arra, hogy helyezze azt ingatlanján belülre. Amennyiben a felszólítást követően sem viszik be a közterületről a hulladékot, úgy közigazgatási bírság kiszabására kerül sor.

A szolgáltató és az önkormányzat között létrejött külön szóbeli megállapodás teljesítése csak a szabályok betartása mellett folytatható!

Hulladékszállítással kapcsolatos további információk.