Hírek

Zöld-udvar: április 30. 14-16 óra

Szombaton ismét nyitva lesz a Zöld-udvar 14:00-16:00 óra között a csobánkai lakosok számára zöldhulladék elhelyezésére.

A Zöld-udvart csak csobánkai lakosok vehetik igénybe, a telepre történő belépés előtt szükséges a lakcímkártya és személyi igazolvány felmutatása. Amennyiben szállító céggel szállíttatják be a zöldhulladékot, úgy nyilatkozat felmutatása szükséges. Albérlők esetén a bérleti szerződést és a személyi igazolványt kell felmutatni.

A legutóbbi alkalommal szállítók által deszka- és gerendadarabok kerültek leborításra az udvaron, amelynek elhelyezése nem megendedett, mert kárt okoz a darálóban, így a következőkben leborítás után a zöldhulladékot a szállítónak át kell válogatnia.

A gyökérzetet szintén külön kell elhelyezni!

Az önkormányzat munkatársai ellenőrzik és irányítják a lepakolást. Az udvaron a zöldhulladékot elkülönítetten gyűjtjük. Külön a füvet, falevelet és külön az ágat, gallyat. Kérjük, ennek szíves tudomásul vételét, mert a zöldhulladékot csak is így áll módunkban befogadni.

Ágak, fatörzsek bármilyen átmérővel lepakolhatók, fatönk földtől megtisztítva elhelyezhető.

Zsákos zöldhulladék esetén (fűnyesedék, falevél, összedarabolt ágak) a zsákokat ki kell üríteni, azt tilos a telephelyen hagyni, az egyéb tároló/szállító edényzettel együtt. A kiürített zsákokat nem helyezhetik a telephelyen található hulladéktároló edényekbe.

Amennyiben a zöldhulladék között egyéb kommunális, szelektív vagy veszélyes hulladék is elhelyezésre kerül, a helyszínen feljegyzést készítünk, a szemetelőt automatikusan kitiltjuk, illetve megtesszük ellene a szükséges jogi lépéseket illegális szemétlerakás miatt!

Önkormányzat telephelye: Béke út – Nyár utca kereszteződése

A telephelyen térfigyelő kamerarendszer működik! Az egyéb időszakban lerakott zöldhulladék vagy egyéb hulladék elhelyezése a területen vagy annak környezetében szigorúan tilos és feljelentést von maga után!

A továbbiakban a Zöld-udvar minden hónap utolsó szombati napján lesz nyitva 14:00-16:00 óra között.

A Zöld-udvart az időjárás függvényében nyitja ki az önkormányzat. Esős időben az út felázása miatt nem lesz nyitva, erről és a pótidőpontokról a www.csobanka.hu oldalon ad tájékoztatást az önkormányzat.