Hírek

Átvette a polgármester a bányanyitást ellenző petíciót

Előre egyeztetett időpontban a mai napon a polgármester fogadta a Csobánka Dolomit Operatív Törzs képviselőit, Horváth Zsuzsannát és dr. Barócsi Zoltánt, akik átadták a Csobánka I. Dolomit bánya megnyitása elleni petíciót.

Az átvétel során elmondta, hogy az összegyűjtött 1347 db tiltakozó aláírást tartalmazó ívekkel együtt azt haladéktalanul megküldi az illetékes Zöldhatóságnak.

Megköszönte azt az erőfeszítést, amellyel az abban részvevő önszerveződő közösség az aláírásgyűjtésen túl, az ügy érdekénben mozgósította a faluközösséget, a környező települések vezetőit és lakosságát, az országos médiát, ezzel is ráirányítva a közvélemény figyelmét a helyben felmerült problémánkra.

Ismét hangsúlyozta, hogy példás együttműködés alakult ki a közös ügyünk a környezetünk, a természeti kincseink, a falu békés nyugalmának megőrzése érdekében. Továbbá reményét fejezte ki, hogy az összehangolt fellépés meghozza az eredményt és a bánya újranyitását, a hulladék lerakást a hatóságok nem fogják engedélyezni.