Site icon Csobánka Község Önkormányzata

Változik a zöldhulladék-kihelyezés és elszállítás rendje

Ahogy a korábbiakban már közreadtuk, májustól csak biológiailag lebomló zsákban helyezhető ki zöldhulladék a településen az egyéb tárolóedényzetben, dobozokban összegyűjtött vagy kötegelt zöldhulladék mellett. Az évente 8 db biológiailag lebomló zsákot a szolgáltató biztosítja térítésmentesen a szerződéssel rendelkező lakosság részére, amelyet első alkalommal április 30-án a Kommunál-JUNK Kft. ügyfélfogadásán lehet átvenni.

Az április 2-án közreadott tájékoztatóban a lakosság együttműködését kértük, hogy a korlátlan mennyiségű zöldhulladék elszállítás megmaradhasson. Az előző év tapasztalatai alapján megállapítható volt, hogy az egyéb átlátszó, olykor fekete zsákokban összegyűjtött zöldhulladék begyűjtése sem környezetvédelmi, sem gazdasági szempontból nem fenntartható.

Ennek megfelelően a május 10. napján esedékes zöldhulladék-elszállítás alkalmával kérjük az alábbi szabályok betartását:

A kihelyezés
Fűnyesedék, falevél, gyom: biológiailag lebomló zsákban (egyéb zsákban NEM), egyéb könnyen kiborítható edényzetben, ládákban, kartondobozokban
Gallyak, ágak max. 5 cm átmérőig: 1 méter hosszúságú, összerendezett, spárgával (NEM dróttal) átkötött kötegekben
A nem megfelelően kihelyezett hulladékot a szállítók nem viszik el!

Amit a zsákról tudni kell
A biológiailag lebomló zsákok tulajdonsága, hogy nedvesség hatására elkezdődik a lebomlási folyamat, így kérjük, hogy csak az elszállítás napja előtt 1-2 nappal helyezzék a zsákba a hulladékot, illetve tárolják azt száraz helyen, különben a szállítás napjára a nedvességtől szétmállhat, elszakadhat.

Rendezett környezet fenntartása
A település rendezettségének fenntartása és a biztonságos közlekedés biztosítása érdekében ne helyezzék ki hetekkel vagy napokkal előbb a zöldhulladékot, tárolják ingatlanjaikon belül. Közterület-felügyelőnk ellenőrizni fogja a közterületre kihelyezett zöldhulladékot és amennyiben szükséges, felszólítja az ingatlan tulajdonosát a hulladék kerítésen belüli visszahelyezésére.

A biológiailag lebomló zsákok átvételének helye és módja
Április 30. 8:00-12:00 között a Kommunál-JUNK Kft. ügyfélfogadásán – Gyermekjóléti Szolgálat irodája (Fő út 1. – bankautomata mellett)
Az átvételhez szükséges a személyi igazolvány és a lakcímkártya, illetve csekkszelvény vagy számla bemutatása.
A továbbiakban a zsákokat a Polgármesteri Hivatalban munkaidőben lehet átvenni a fenti igazolványok és iratok bemutatásával.

További biológiailag lebomló zsák megvásárlására előreláthatólag az ügyfélfogadási napokon lesz lehetőség a háttérrendszer felállítása után. Ezzel kapcsolatos részletekről és az időpontról tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

A későbbiekben az önkormányzat tervei szerint havonta egy szombati napon kinyit majd a zöldhulladék lerakó, ahova a település lakosai önállóan elvihetik a kertjükben keletkezett zöldhulladékot. Erről később adunk pontos tájékoztatást.

Mindent a hulladékszállításról

Exit mobile version