Site icon Csobánka Község Önkormányzata

Újra 8 osztályos lehet a csobánkai iskola

Dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárával, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnökével, Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárral, Verebélyi Gábor Ákos, a Váci Tankerületi Központ igazgatójával 2021. január 12-án megbeszélést tartottunk, amelynek tárgya a szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola Csobánkai Tagiskola fejlesztése volt.

Az egyeztetésen megerősítették, hogy hosszú távú cél – előkészítő osztállyal együtt – egy 9 osztályos iskola kialakítása és üzemeltetése.

Az ehhez szükséges infrastrukturális feltételeket két lépcsőben (első lépcső: emeletráépítés, második lépcső: tornaterem) kívánják biztosítani. Rögzítették, hogy az általános iskola továbbra is tagiskola marad, azonban önálló pedagógiai programmal fog rendelkezni.

A 2021/22-es tanév kezdete a Csobánkai iskolában (indul-e 5. évfolyam) az infrastrukturális fejlesztési lehetőségek függvénye.

Völgyes József

polgármester

Exit mobile version