Site icon Csobánka Község Önkormányzata

Tájékoztatás óvodai és iskolai étkeztetéssel kapcsolatban

Tisztelt Szülők!

2020. novemberében Csobánka Község Önkormányzata bevezette az elektronikus felületet az óvodai és iskolai étkezések tekintetében.

A szülők belépésének feltétele volt, hogy az első belépéskor el kellett fogadniuk az Általános Szerződési feltételeket. Amíg ez nem került elfogadásra, a szülők nem tudták használni a felületet.

A felület bevezetésének oka kettős volt, egyrészt a megnövekedett gyermeklétszám, másrészt a szülők dolgát is szerettük volna megkönnyíteni az étkezések megrendelése és a hiányzások lemondásának tekintetében. Ez a felület számítógépről és okos telefonról is elérhető. A felület bevezetése mellett azonban megmaradt a régi lehetőség, az intézményekben, a titkároknál személyesen és telefonon is.

A fenti rendelkezések sajnos nem hozták meg a várt eredményeket. Az intézményekben gondot jelent a szülők étkezéssel kapcsolatos hozzáállása, főként az étkezések lemondása és az étkezési díjak megfizetése, amely komoly terhet jelent az Önkormányzatnak mind a normatíva elszámolás, mind a kiadások jelentős növekedése miatt.

2023. augusztus 15 napjától az Önkormányzat megváltoztatja az étkezési rendszerét. A szülők ezentúl étkezés rendelésére és lemondására nem fogják tudni használni a felületet, ezeket az óvoda – és iskola titkároknál lehet kezdeményezni telefonon vagy személyesen. Ezzel egyidejűleg bevezetésre kerül az étkezési díjak előre számlázása.

Azoknak a gyermekeknek, akiknek 2023. augusztus 25-én tartozása van, az Önkormányzat 2023. szeptember 1. napjától nem tudja biztosítani az intézményi gyermekétkezést.

Kérjük a tisztelt szülőket, hogy tartozásaikat a fenti határidőig rendezzék!

Exit mobile version