Site icon Csobánka Község Önkormányzata

Kerékpárverseny miatt jelentős közlekedési nehézségekre lehet számítani május 13-án

Május 13-án halad át Csobánkán a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny mezőnye. A dobogókői befutót megelőzően három kört tesznek meg a versenyzők a Pilisszentkereszt, Csobánka, Pilisvörösvár, Pilisszántó útvonalon, tehát Csobánkán háromszor is áthalad a mezőny.

40 perc a valószínűsített menetideje a Csobánkát is érintő körnek. A mezőny érkezése előtt 30 perccel a rendőrség lezárja a verseny útvonalát. A rendőrség tájékoztatása szerint maximum 10-10 percre tudják megnyitni az utat az áthaladások között, de erre sem lehet biztosan számítani. Az út esetleges megnyitása idején csak a Fő térnél lehet majd ráhajtani a verseny útvonalára, ahonnan Pomáz és Pilisvörösvár felé is engedik majd a forgalmat.

A lezárások várhatóan 13.00-kor kezdődnek. A verseny menetrendje szerint először 13.51-kor várható esemény Csobánkán, amikor a szponzor karaván halad át. A versenyzők várhatóan 14.21-kor, 15.03-kor és 15.44-kor haladnak át a településen.

A verseny szervezői és a rendőrség arra kérnek mindenkit, hogy a május 13-án ne parkoljanak a Fő út, Béke út, Vörösvári út útvonal mellett. A közösségi ház előtti és Dera közben (Terike mögött) található parkolók 10 órától le lesznek zárva a rendőrségi járművek részére.

Akinek el kell hagynia a települést május 13-án szombaton, az 13.00 előtt tegye meg, aki pedig hazafelé tart, az 16.00 utánra időzítse az érkezést.

A Volánbusz járatai sem érintik Csobánkát május 13-án délután, erről a társaság részletes közleményt adott ki. A Pomázról 13:35 és 15:35 között, valamint a Csobánkáról 13:54 és 15:54 között induló járatok csak Pomáz, Autóbusz-állomás és Pomáz, Híd között közlekednek. A Pomáz, Papmalom és a Csobánka, Plandics tér közötti megállókat nem érintik.

Exit mobile version