Site icon Csobánka Község Önkormányzata

Ismét igényelhető a bölcsődei támogatás a MÁK-tól

FELHÍVÁS

Bölcsődei támogatás igénybevételéhez

Az idei évben ismét igényelhető bölcsődei támogatás a Magyar Államkincstártól. Jelentős változás az előző évekhez képest, hogy most már az önkormányzati fenntartású bölcsődébe járó gyermek térítési díjához is igényelhető a támogatás.

A támogatás célcsoportja az a munkába álló vagy munkába visszatérő, bölcsődei ellátásra jogosult gyermeket nevelő szülő, akinek állandó lakóhelyének címe, vagy ha tartózkodási hellyel rendelkezik, tartózkodási helyének címe a kevésbé fejlett régiók területén van, és aki gyermekét működési engedéllyel rendelkező önkormányzati, vagy nem önkormányzati fenntartású bölcsődei ellátásban, vagy napközbeni gyermekfelügyeletet biztosító szolgáltatásban helyezi el.

Magyarország kevésbé fejlett régiói: Pest, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld).

A támogatás feltételei

Támogatást az a személy nyújthat be:

A támogatás mértéke

A támogatási kérelmet a jogosultaknak a Magyar Államkincstárnál kell közvetlenül benyújtaniuk, ami várhatóan 2024. szeptember 2-tól lehetséges.

Fontos információ, hogy az igényléshez ügyfélkapuval kell rendelkezni.

Amennyiben az igénylőnek nincs ügyfélkapus regisztrációja keressen fel egy okmányirodát. Az ügyfélkapu igényléshez szükséges magukkal vinni a személyazonosító igazolványt, lakcímkártyát, valamint rendelkezni kell egy működő e-mail címmel.

Exit mobile version