Site icon Csobánka Község Önkormányzata

Csobánka polgármesterének nyílt levele Tordai Bencének a Határ-réti tó ügyében

Tordai Bence országgyűlési képviselő úr részére

Tisztelt Képviselő Úr!

Ön az ATV 2024. június 20-i Egyenes Beszéd műsorának vendége volt, és ott a Határ-réti tónál tervezett szálláshely-fejlesztéssel kapcsolatban nyilatkozott. Tette ezt úgy, hogy kizárólag a beruházás ellenzőitől kapott információkat ismerte, ismerhette, hiszen a nyilatkozata előtt Csobánka Község Önkormányzatát nem kereste meg az ügyben.

A beruházás ellenzőinek álláspontját és módszereit ismerjük. A tendenciózus, számomra ismeretlen forrásból származó, tárgyi tévedéseket, téves jogszabály-értelmezéseket, és a vagyonhasznosítási szerződést aláíró felek rosszhiszeműségét feltételező, és a Képviselő-testület kompetenciáját, az eljárás jogszerűségét, és Csobánka Község tulajdonosi jogának gyakorlását megkérdőjelező megállapításaikat több cikkben, a közösségi médiában, és más fórumokon is hangoztatják. A Határ-réti tó melletti területre – egyébként minden jogalap, engedély nélkül, tudatosan birtokháborítást elkövetve – gyűléseket, rendezvényeket szerveznek, videókat készítenek, kifejezetten azzal a céllal, hogy a tervezett beruházást megakadályozzák, ellehetetlenítsék.

A tervezett szálláshely-fejlesztési projekt – meggyőződésem szerint – Csobánka fejlődését szolgálja, a 2016-ban megfogalmazott fejlesztési céloknak megfelel, hasznos, és mindkét szerződő fél, de a térség számára is előnyös. A beruházás csak az előszerződésben foglaltaknak megfelelően, engedélyezési eljárásban, a hatályos építésügyi és környezetvédelmi szabályozásnak megfelelően valósulhat meg.

Őszintén sajnálom, hogy az ATV-ben tett nyilatkozata egyoldalú tájékoztatáson alapult. Talán most sem késő, hogy tájékoztassam Önt az Önkormányzat beruházással kapcsolatos céljairól, és a jelenlegi helyzetről.

Fentiekre tekintettel, tisztelettel várom Önt Csobánka Polgármesteri Hivatalában személyes egyeztetésre.

Csobánka 2024. június 21.

Üdvözlettel: Völgyes József polgármester

Exit mobile version